Beste allemaal, onderstaande tekst wordt actueel gehouden op herkenbaarheid gebruik deze als naslag en geheugensteuntje

BELANGRIJKE AANPASSING!!!

Beste collega’s,

Voor aankomende zondag alvast een aantal zaken waar u zich op kan voorbereiden. Met de reden ons professioneel ten tonele te laten komen voor de media en oud-collegas bij de politie. Dus wilt u in het gelid staan voldoe dan aan de onderstaande voorwaarden.

  • Kleding voorschriften: baret of kwartiermuts. Top (jas of trui) liefst groene camo, en anders donker groen of zwart. Broek: donkerblauwe spijkerbroek. Schoenen: zwart of donkerbruin.

  • Gedrag in het gelid. Net als vroeger, niet eten drinken of roken. Niet filmen. In de 2e rust mag best even een bericht sturen of lezen. Maar stop dat ding snel weer weg. Er wordt sowieso veel gefilmd, en anders zorg je zelf voor een cameraman/vrouw die buiten het gelid kan filmen.

  • “Geknipt, gekamd, geschoren” Wij stellen geen regels voor de haardracht. Maar verzoeken het zo militair waardig mogelijk over te laten komen.

  • Houdt burgers buiten ons gelid. Dit houd in ze vriendelijk verzoeken er buiten te gaan staan. Bij problemen even de aandacht roepen van organisatie.

  • Infanterie exercitie mag u dus niet vreemd zijn. Maar willen de tijd nemen om even het ceremonieel “voor te oefenen”.

  • In geen geval politiek geladen opmerkingen maken. Dit is de taak van de demonstranten.

  • Als u, door welk media platform dan ook, gevraagd wordt voor een interview probeer deze door te sturen naar de organisatie. Ook hier om de reden om eenduidig verhaal aan te bieden. U mag zeker antwoord geven op uw persoonlijke beweegredenen, maar probeer daar geen meningen van de demonstranten of de overheid in te gebruiken. Dat is niet onze plaats in dit spectrum. Vertel dat wij graag plaats bieden zodat het publieke debat weer gevoerd kan worden.

  • In geen enkele situatie fysiek, verbaal of non-verbaal geweld toepassen. Dit geeft een verkeerd beeld in de media en ondermijnd dus zo ons doel. Werk de-escalerend of roep iemand bij je om je hierbij te steunen. Dus let op elkaar. We hebben allemaal van alles meegemaakt en de een kan de ander helpen omgaan met “triggers”.

  • volg te allen tijde de aanwijzingen op van de organisatie of baksmeester van je peloton.

Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen? Laat het mij spoedig weten via een direct bericht aan mij of de andere beheerder van het Telegram bekendmakingenbord.

Timings en lokatie om voor aanvang van ons ceremonieel te oefenen volgen nog.

“IN HET GELID VOOR DE VRIJHEID”