Beste veteranen en (oud-)militairen. Na lang en grondig overleg hebben we besloten a.s. zondag als “In het gelid voor vrijheid” NIET aanwezig te zullen zijn op het museumplein.

We hebben van velen van jullie feedback ontvangen. We hebben ook goed gekeken naar wat we doen en hoe. En we zijn druk aan het werk tijdens demonstraties standvastig en verenigd aanwezig te kunnen zijn.

Ten eerste zijn wij druk bezig met het professionaliseren van onze structuur, er zijn vele lessen geleerd afgelopen zondag. Ten tweede zullen wij ons aansluiten bij het initiatief dat 10 april zal plaatsvinden en hiervoor hebben wij al onze aandacht nodig om ons beter te organiseren en de juiste rol in te kunnen nemen. Aan onze missie is niets gewijzigd.

We hopen dat jullie allemaal 4 april gebruiken om van jullie gezin en vrienden te genieten, tenslotte is het pasen. Ook hopen we dat jullie allemaal 10 april vrijhouden in je agenda! Wij gaan keihard aan de slag om op die datum een prachtige en vreedzame demonstratie te kunnen faciliteren voor de samenleving.

De vrijheid om vreedzaam gebruik te kunnen maken van grondrechten is voor ons het allerbelangrijkste. Als dit betekent dat wij een zondag over dienen te slaan om dit uitgangspunt beter op de kaart te kunnen zetten, dan doen wij dat. Beter goed voorbereid dan een onvolledig en onvoldoende krachtig signaal afgeven.

We hopen op jullie begrip en zien jullie graag 10 april! Praat gerust door in de chat en stel daar gerust vragen. We staan altijd open voor tips en kritiek!

Aanmelden voor 10 april kan via de aanmeldpagina